بر اساس اطلاعات منتشره از سوی مرکز آمار اتریش، صادرات این کشور در ده ماه نخست سال ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل بهطور قابلتوجهی افزایش داشته است.
بر اساس آمار منتشره از سوی مرکز آمار اتریش صادرات این کشور در ده ماه نخست سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ بهطور قابلتوجهی افزایش داشته است و حتی از سطح سال ۲۰۱۹ و قبل از همهگیری نیز فراتر رفته است. مهمترین شرکای تجاری اتریش در سال ۲۰۲۱، بدون تغییر نسبت به سال ۲۰۲۰، کشورهای آلمان، چین، ایتالیا، سوئیس، جمهوری چک، ایالاتمتحده آمریکا، لهستان، هلند، مجارستان، فرانسه، اسلواکی و اسپانیا بودهاند.
بر اساس نتایج اولیه مرکز آمار اتریش برای سهماهه سوم سال ۲۰۲۱، واردات نسبت به سال قبل ۵. ۲۲ درصد افزایشیافته و به ۸. ۱۲۹ میلیارد یورو رسیده است. همزمان صادرات با ۳. ۱۶ درصد رشد به ۸. ۱۲۱ میلیارد یورو رسیده است و کسری تجاری با ۸ میلیارد یورو بهطور قابلتوجهی بیشتر از مدت مشابه سال قبل بود.
قیمت مواد غذایی در اتریش در عرض ۲ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. هرچند میزان تورم در قیمت این اقلام در حدود میانگین ۵ درصد میباشد، اما با توجه به ثبات قیمتها در سالهای پس از ورود اتریش به اتحادیه اروپایی، افزایش ۵ درصدی قیمت مواد غذایی، سبد مصرفی خانوار اتریشی را تحت تأثیر قرار داده است.
موسسه پژوهشهای اقتصادی اتریش پیشبینی میکند که در سال ۲۰۲۲، قیمت مواد غذایی افزایش بیشتری نسبت به دو سال گذشته داشته باشد. اقتصاددانان انتظار دارند که قیمت مصرفکننده مواد غذایی فرآوری نشده به ترتیب ۶. ۲ و ۳.۸ درصد و مواد غذایی فرآوری شده ۲.۵ و ۴ درصد افزایش یابد.
قیمت محصولات کشاورزی در اتریش در سهماهه اول سال ۲۰۲۱ نسبت به سهماهه قبل ۱۶ درصد افزایشیافته است که نشان از رشدی ناگهانی دارد و سبب خواهد شد تا اتریش برای کنترل قیمتها، میزان صادرات کالاهای کشاورزی را کاهش داده و واردات را تا ۳۰ درصد افزایش دهد.
در دوران همهگیری، به دلیل مشکلات در تردد و بسته بودن برخی از کوریدور های اصلی عبور کالاهای تجاری بهویژه از مقصد چین، میتواند شرایط مناسبی را برای ورود برخی از محصولات ایرانی فراهم آورد.
مقایسه آمار ده ماه نخست سال ۲۰۲۱ با سال ۲۰۲۰، نشان از بهبود تبادلات تجاری میان دو کشور به نفع جمهوری اسلامی ایران دارد. واردات از جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۰، نزدیک به ۱۳ میلیون یورو بوده است درحالیکه واردات از ایران تنها در ده ماه نخست سال ۲۰۲۱، به ۵. ۲۰ میلیون یورو رسیده است و با توجه به شرایط کرونا و درگیری اقتصاد جهانی با بحران اقتصادی همهگیری، نویدبخش بهبود شرایط تجاری میان دو کشور به نفع جمهوری اسلامی ایران میباشد. همچنین صادرات در سال ۲۰۲۰ از اتریش به کشورمان بالغبر ۱۰۰ میلیون یورو بوده است که این میزان نیز در ده ماه نخست به ۹۰ میلیون یورو کاهشیافته است.