در ابتدای جلسه دکتر نریمان صدری، نایبرئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش، ضمن خوشامدگویی به حاضرین به معرفی اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش پرداخت. در ادامه کامبیز کهنسال علاوه بر معرفی و بیان مقدمهای از اکوسیستم استارتاپی اتریش، سابقهای از فعالیتهای خود در بحث بینالمللیسازی استارتاپها پرداخت. کامبیز با بیان تعریف استانداردی از استارتاپها در اتریش، تعریف متمایزی از نقش خود بهعنوان ایجادکننده خطمشی استارتاپهای اتریش ارائه کرد.
اتریش در سالهای اخیر سرمایهگذاری عظیمی در بحث استارتاپی انجام داده است. مجموع سرمایهگذاری اتریش در استارتاپها در سال ۲۰۲۰ جیزی حدود ۲۶۰ میلیون یورو بود که این مبلغ در سال ۲۰۲۲ به ۱ میلیارد و در سال اخیر به ۱.۳ میلیارد یورو رسیده است. تعداد استارتاپهای یونیکورن در اتریش در سالهای اخیر به ۶ رسیده است. سرمایهگذاری اتریش در Pre seed و seed بسیار بالا و پیشرو است. آقای کهنسال علاوه بر بیان حضور و نقش پررنگ ایرانیها در اکوسیستم استارتاپی اتریش، موفقیت این استارتاپها در اتریش را حائز اهمیت دانست.
از نگاه کامبیز، افزایش تعداد شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر اتریش در ده سال اخیر مقدمهای است بر تمرکز بیشتر این کشور در بحث استارتاپها.
کامبیز بر این باور است که برای رشد به استعداد، سرمایه و مقررات دقیق نیاز داریم که اتریش از این منظر بسیار غنی است. نقش کامبیز در ارائه پررنگتر خدمات مشاوره، جذب سرمایه و نیز مشاوره توسعه بازار از جهات مختلف جذاب و خاص است.
موضوعات مرتبط با استارتاپهای حوزه حملونقل، هوش مصنوعی، تکنولوژی فرهنگی، آموزش در اتریش از جذابیت بالایی برخوردار است.
بخش انتهایی این جلسه به پرسشوپاسخ حاضرین و نیز تبادل نظر پیرامون چالشهای کنونی اکوسیستم استارتاپی ایران و اتریش اختصاص داده شد