روایت گمرک از واردات با دلار ۴۲۰۰ تومانی در سال‌جاری

روایت گمرک از واردات با دلار ۴۲۰۰ تومانی در سال‌جاری

دسترسی سریع به محتوای صفحه

مقدمه

بررسی آمارهای گمرک ایران در رابطه با واردات کالاهای اساسی نشان می‌دهد از ابتدای سال‌جاری بیش از ۶/ ۱میلیارد دلار […]

مشوق های صادراتی

بررسی آمارهای گمرک ایران در رابطه با واردات کالاهای اساسی نشان می‌دهد از ابتدای سال‌جاری بیش از ۶/ ۱میلیارد دلار دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی با ارز ترجیحی وارد کشور شده است.

با وجود محدود‌شدن لیست دریافت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنندگان ارز ترجیحی در چند سال گذشته، همچنان بخشی از دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی مشمول دریافت این ارز است تا آنجا که از ابتدای سال‌جاری تاکنون بالغ بر ۶/ ۱میلیارد دلار دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی وارد کشور شده است.

در کنار گندم، جو، ذرت، کنجاله‌سویا، دانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های روغنی و روغن‌خام، بخشی از دارو نیز با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است هرچند متناسب با لایحه بودجه۱۴۰۱ پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بینی می‌شود سال آینده شاهد توقف اختصاص این ارز به بخش دارو و تجهیزات پزشکی باشیم.

بررسی آمارهای گمرک ایران در رابطه با واردات کالاهای اساسی نشان می‌دهد در ۹ماهه امسال، ۱/ ۲۰میلیون تن به ارزش بیش از ۱/ ۱۱میلیارد دلار با ارز ترجیحی وارد کشور شده است.

از واردات صورت‌گرفته ۱۶هزار و ۲۷۴ تن به ارزش بالغ بر یک‌میلیارد و ۶۷۶ میلیون و ۹۸۰ هزار دلار مربوط به دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی است. میزان واردات دارو در ۹‌ماهه امسال نسبت به سال گذشته ۴۲‌درصد از لحاظ وزن و ۳۶‌درصد از نظر ارزش افزایش دارد.

در جریان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بارها بحث تداوم پرداخت به دارو مطرح بوده؛ اما آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است، از این حکایت دارد که حتی به دارو هم در سال آینده ارز ترجیحی اختصاص پیدا نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند و قرار است این حمایت به نوعی دیگر و از طریق بیمه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در دسترس مردم قرار بگیرد، البته هنوز جزئیات این برنامه دولت اعلام نشده است.

مسوولان وزارت بهداشت به این نتیجه رسیدند شیوه فعلی اختصاص ارز ترجیحی در راستای حمایت از مردم خرج نمی‌شود و مانند سایر بخش‌ها به‌جای اینکه موجب کاهش قیمت دارو یا سایر کالاهای اساسی شود، نتیجه معکوس می‌دهد، بنابراین برای حمایت واقعی از مردم باید راهکاری دیگری اتخاذ شود.

دسترسی سریع به محتوای صفحه