اولین جلسه مجازی کمیته راهبردی پژوهش کنفدراسیون اتاقهای بازرگانی و صنعت آسیا – اقیانوسیه (CACCI) درباره «احیای نظام تجارت جهانی» برگزار و پدرام سلطانی بهعنوان عضو کمیته راهبردی مذکور از سوی CACCI منصوب شد
شورای کنفدراسیون اتاقهای بازرگانی و صنعت آسیا- اقیانوسیه (CACCI) تصمیم گرفت تا پژوهشی در خصوص آزادسازی تجارت، با تمرکز بر مسائل مختلفی ازجمله نظام تجارت جهانی بهعنوان نظامی عمومی، ناکارآمدی نظام تجارت و WTO و علل بروز و اهمیت این ناکارآمدی و اقدامات لازم انجام دهد.
به همین منظور این شورا کمیتهای راهبردی با هدف پیشبرد موفقیتآمیز طرح پژوهشی مذکور ایجاد کرده و از پدرام سلطانی، نایبرئیس CACCI با توجه به تجارب ارزنده و همچنین حضور مؤثر او در برنامههای مختلف بینالمللی و منطقهای، جهت عضویت در کمیته یادشده دعوت به عملآورده است.
سلطانی در اولین نشست مجازی این کمیته که با حضور دیگر اعضای آن شامل نمایندگان، استرالیا، ترکیه، ژاپن، فیلیپین، گرجستان و مسئولان CACCI برگزار شد، اعلام کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران (ICCIMA) از انجام پروژه پژوهشی CACCI بهعنوان یکی از ابزارهای تلاش برای رفع موانع تجاری، حمایت میکند. به اعتقاد او، مشارکت ایران، بهعنوان عضو CACCI، در انجام این پژوهش، به بخش تجارت کشور امکان میدهد تا مشکلاتش را از طریق انتشار نتایج پژوهش، بدون سیاسی جلوه دادن موضوع، منعکس کند.
او در این نشست اظهار کرد:CACCI میتواند ضمن تماس و هماهنگی با ICC، اتاق بازرگانی و صنعت دبی و سایر سازمانهای تجاری منطقهای مشابه که علاقهمند به تجارت بینالمللی و سرمایهگذاری باشند، از حمایت آنها برای تأمین مالی و توسعه پروژه تحقیقاتی بهرهمند شود.
سلطانی همچنین افزود: ایران به دلیل تحریمهای بین المللی و فشارهای آمریکا هنوز عضو WTO نیست و در واقع هنوز هیچ مقام ناظری ندارد.
تلاش برای جذب حمایت مالی از سوی اعضای CACCI و سازمانهای بینالمللی علاوه بر بودجه تخصیص دادهشده از سوی CACCI، ضرورت مشارکت محلی تمامی کشورهای عضو از دیگر مواردی بود که در این نشست بررسی شد.
همچنین از سوی دیگر اعضای این کمیته تأکید شد: بهمنظور اجرای مناسب و بهموقع این پژوهش، لازم است منافع همه کشورهای عضو CACCI در نظر گرفته شود تا جامعه تجاری فرصتی برای دستیابی به نتایج موفقیتآمیز اصلاحات WTO از طریق تلاش مشترک اعضاء کسب کند.
طبق گفته حاضران در نشست، همه گیری بیماری کووید-۱۹ منجر به بروز گسترده بیکاری در فضای بازار جهانی و کند شدن فعالیتهای اقتصادی شده است و همزمان با این امر، کشورها در حال دستوپنجه نرم کردن با مشکلات عمده تجاری هستند.
بااینوجود، انتظار میرود منطقه آسیا و اقیانوسیه همچنان در روند رشد اقتصادی سریع باشد. در همین راستا، کشورهای آسیایی باید از طریق قوانین پایدار و قابل پیشبینی حاکم بر تجارت و سرمایهگذاری بینالمللی، نقش پیشرو را در حل اختلافات تجاری و انجام آن به سادهترین شکل ممکن، بر عهده گیرند.
به اعتقاد اعضای کمیته راهبردی پژوهش کنفدراسیون اتاقهای بازرگانی و صنعت آسیا– اقیانوسیه، این پروژه نهتنها در زمان کنونی که کشورهای عضو CACCI با نظم جدید جهانی روبهرو هستند قابلیت اجرایی دارد، بلکه همواره بهعنوان یک مدافع جدی در بخش تجارت، برای رسیدگی به مسائل تجاری و سرمایهگذاری فعال خواهد بود