[vc_section css=”.vc_custom_1511863280116{margin-right: 0px !important;}”][vc_row css=”.vc_custom_1511760188896{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 30px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1510315051673{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1615109494404{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}”]
هیات تجاری 26 نفره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش به سرپرستی پدرام سلطانی، رئیس هیأت مدیره اتاق مشترک، در تاریخ 13-10 با هدف گسترش روابط بین بخش خصوصی دو کشور و شرکت در همایش اقتصادی ایران به وین، پایتخت اتریش عزیمت نمود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1511760340318{margin-top: 30px !important;margin-bottom: 15px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”مشروح خبر” font_container=”tag:h2|text_align:right|color:%23000000″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
همایش اقتصادی ایران
جلسه فروم ( همایش ) اقتصادی تجارت خارجی در قالب نشست مشترک اتاق بازرگانی مشترک ایران و اتریش متشکل از اعضای اتاق بازرگانی ایران و اتریش و نمایندگان بیش از 160 شرکت کوچک و متوسط اتریشی در تاریخ پنج شنبه 3 اکتبر 2019 از ساعت 9:30 در سالن شماره 2 ساختمان مرکزی اتاق بازرگانی فدرال اتریش برگزار شد. مدیریت این جلسه را آقای کریستوف گروبمایر رئیس اتریشی اتاق بازرگانی اتریش و ایران و رایزن اقتصادی سفارت اتریش در ایران برعهده داشت. پس ثبت نام، اخذ کارت ورود و تکمیل سالن، برنامه همایش با خوشامدگویی و معرفی نشست توسط آقای گروبمایر آغاز و سپس سخنرانیهای طرف های اتریشی و ایرانی به شرح ذیل انجام شد.
ابتدا آقای پاتریک زاگمایستر، معاون مدیر کل بخش تجارت خارجی اتاق بازرگانی فدرال اتریش سخنرانی کرد. وی ضمن معرفی اتاق بازرگانی فدرال اتریش و تأکید بر این نکته که این اتاق نماینده قانونی- حقوقی بیش از پانصد هزار شرکت اتریش است و متقابلا اتاق بازرگانی ایران نیز بیش از یکصد هزار شرکت ایرانی را نمایندگی میکند، افزود خروج آمریکا از برجام چالشهایی را برای روابط تجاری روبه رشد شرکت های اتریشی با ایران به همراه داشته است. وی ضمن تاکید بر اینکه تحریمهای آمریکا بر ضد ایران در محدوده اتحادیه اروپا مشروعیت قانونی ندارند، از طرفین ایرانی و اتریشی خواست تا با سعی و تلاش مشترک میزان تأثیر این تحریم ها را به حداقل برساند. او هدف از برگزاری برنامه امروز را بررسی وضعیت موجود روابط اقتصادی و تجاری ایران و اتریش، چالشها و آینده آن دانست و در ادامه تأکید کرد که ما در اتریش همچنان در حال تلاش برای حفظ برجام و روابط خود با ایران از طریق مذاکرات هستیم و امروز هم بههمین خاطر اینجا گردهم آمدهایم.
در ادامه این همایش آقای فرانس وسیک، به نمایندگی از وزارت فدرال دیجیتالسازی و امور اقتصادی جمهوری اتریش طی سخنرانی خود گفت یکی از دلایل برگزاری این نشست این است که ایران و اتریش روابط تجاری دیرینهای با یکدیگر دارند. وی با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران در سال 2018 به اتریش، افزود همکاری های اقتصادی ما دارای اهمیتی ویژه است و یکی از نشانههای این اهمیت وجود شش کارگروه مشترک بین نهادهای ایرانی با وزارت دیجیتالسازی و امور اقتصادی اتریش است. وسیک با ابراز تأسف از کاهش روابط اقتصادی اتریش و ایران طی شش ماهه نخست سال 2019 بهخاطر تحریمهای یکجانبه ایالات متحده، در مورد اینستکس و کارکرد آن توضیحاتی ارائه و آن را برای اتریش مهم خواند، چرا که اتریش را به عنوان کشوری صادرات محور معرفی کرد. در ادامه توضیحاتی در مورد طرح (Go- International) ارائه کرد. این طرح که مربوط به بینالمللیسازی شرکتهای کوچک و متوسط اتریش میشود و مجری آن به طور مشترک اتاق بازرگانی اتریش و وزارت دیجیتالسازی و امور اقتصادی اتریش است، برای حفظ روابط تجاری ایران و اتریش میتواند در دوره تحریمها یاریرسان باشد چرا که در دوره تحریم شرکتهای کوچک و متوسط هستند که میتوانند همچنان فعال باشند. در پایان وی بر نقش ادامه گفتگوها در سطح بالا تأکید کرد و گفت نشست امروز فرصت مناسبی است تا این تبادل نظر و گفتگو بین فعالان اقتصادی ایرانی و اتریشی همچنان باقی بمانند.
در ادامه آقای دکتر پدرام سلطانی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و اتریش و از تاجران موفق ایرانی سخنرانی کرد. وی ضمن اشاره به روابط طولانی اقتصادی ایران و اتریش در مورد مراودات بانکی و نقش آنها و نیز سیستم اینستکس و اهمیت آن برای بخش خصوصی توضیحات جامع ای ارائه کرد. سلطانی با پیشنهاد تعریف چارچوبی بری ارتباط بین شرکتهای خصوصی اتریشی و ایرانی گفت این راهی است که از طریق آن میتوان همچنان روابط اتریش و ایران را پابرجا نگاه داشت.
در ادامه وی به مرور برخی ویژگیهای برجسته ایران از جمله جمعیت و نیز میزان منابع طبیعی و وضعیت جغرافیایی مناسب برای مراودات تجاری پرداخت و پس از آن به تحریمهای یکجانبه آمریکا بر علیه اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت ما اینجا هستیم و میتوانیم ورای این تحریمها را ببینیم و ورای این تحریمها، فرصتهایی وجود دارد که باید در پی آنها باشیم. او با اشاره به ضربالمثلی انگلیسی که هر جا ابری باشد، بارانی نیز خواهد آمد، گفت ما تلاش میکنیم تا تاجران اتریشی و ایرانی ورای همه تحریمها در ارتباط با یکدیگر قرار بگیرند. در ادامه سلطانی به معرفی ترکیب هیئت تجاری ایرانی پرداخت که حوزه های مختلف و متنوع تجاری- اقتصادی سنتی و مدرن را در برمیگریند. دکتر سلطانی در بخش پایانی سخنان خویش حضار را به سفر به ایران دعوت کرد و گفت در این سفر میتوانید با ایران از نزدیک آشنا شده و واقعیت موجود را که با تصویر عمومی موجود بسیار متفاوت است را از نزدیک ببینند.
در بخش دیگری از این همایش حمید رضا مدد، کاردار موقت سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین در سخنرانی ضمن اشاره به روابط تجاری و تاریخی موفق و طولانی مدت ایران و اتریش و سفر مقامات عالیرتبه ایرانی و اتریشی، اعلام کرد که سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین آماده حمایت کامل از روابط تجاری ایران و اتریش می باشد و در این مسیر از سفر هیئت اتریشی به ایران استقبال و مساعدت لازم را بعمل خواهد آورد.
در بخش دوم این همایش طرف های ایرانی و اتریشی در قالب پاورپوینت مجموعه اطلاعات و داده های مفیدی را به اشتراک گذاشتند.
ابتدا علی عیان بد ، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش در سخنرانی خود به زبان آلمانی، ضمن اشاره به تاریخ تمدن طولانی مدت ایرانی و برخی ویژگیهای مردم شناختی و جغرافیایی ایران نظیر جمعیت و تعداد پرشمار همسایگان ایران، از قرار گرفتن ایران در تقاطع کریدورهای تجاری شرق به غرب و جنوب به شمال به عنوان امتیازی ویژه برای تجارت با ایران یاد کرد. وی گفت هرچند ایران تحت تحریم بوده است، اما اقتصاد ایران رو به رشد است و ما جمعیتی جوان بیش از 25 میلیون خانواده در ایران داریم. وی در ادامه به سرخطهای اقتصاد ایران و نیز چالشها و برنامههای آن اشاره کرد و در ادامه از مزیتهای اقتصادی و امکان ها در مراوده تجاری با ایران گفت و توصیههایی برای فعالیت اقتصادی با ایران ارائه کرد و در انتها وظایف موجود برای توسعه روابط اقتصادی بین ایران و اتریش را برشمرد.
اما در ادامه آقای کریستوف گرابمایر رایزن اقتصادی سفارت اتریش در تهران، سخنرانی خود را ارائه نمود .وی حجم مراودات اقتصادی ایران و اتریش را از وجوه مختلف معرفی و با ابراز تاسف از کاهش چشم گیر روابط اقتصادی و تجاری دو کشور طی یکسال اخیر 2019 ، مزایای ارتباط تجاری با ایران را تشریح نمود. آقای گرابمایر با اشاره جمعیت تحصیلکرده ، تنوع صنایع در ایران و نیز موقعیت ویژه جغرافیایی و همچنین جمعیتهای مهاجر ایرانی موفق در خارج از ایران و… را بعنوان مزایای اقتصادی ارتباط با ایران معرفی کرد. آقای گروبمایر در ادامه به معرفی شرایط ایران در منطقه آسیای میانه و نیز چالشهای موجود در راه تجارت با ایران پرداخت.
پس از آقای گروبمایر، آقای یاکوب چنچیک، مدیر بخش سرمایهگذاری آژانس تجارت اتریش سخنرانی کرد. وی بیشتر سعی کرد که وضعیت تجاری اتریش را برای تاجران ایرانی تشریح کند. ایشان گفت تصویر عمومی از اتریش این است که اتریش کشور فرهنگ و ورزشهای زمستانی و تابستانی و نیز خوراکیهای وینی است، اما اتریش مزایی به مراتب بیشتر از اینها هم دارد. او به نمونهای از شرکتهای بزرگ فعال در بخش صنعت اتریش اشاره کرد و از BMW و صنایع هوایی FACC به عنوان نمونههایی برای این ادعا یاد کرد. در ادامه به این موضوع پرداخت که چرا اتریش برای سرمایه گذاری مناسب است و اقتصاد قوی در قلب اروپا را ویژگی بارز اقتصاد اتریشی دانست. پس از آن به معرفی کوتاه صنایع پیشرفته اقتصادی اتریش در حوزه مکانیک، پزشکی، اتوموبیلسازی و الکترونیک پرداخت و اشاره کرد که بیش از 370 شرکت و کارخانه مهم جهانی در اتریش مرکز تولید و تجارت دارند که از جمله آنها میتوان به نوکیا، سامسونگ و بوش و غیره اشاره کرد.
پس از وی خانم الساندرا ناوارو چالوپا، وکیل دادگستری در اتریش سخنرانی کرد و از مزایای تجارت با ایران و ایرانیان گفت و به این موضوع اشاره کرد که وضعیت واقعی با تصورات عمومی که از ایران وجود دارد، بسیار متفاوت است.
در ادامه خانم اولریکه ریتزینگر، مسئول بخش خدمات و اطلاعرسانی تجاری وزارت فدرال اروپا، همگرایی و امورخارجه اتریش سخنرانی کرد . وی ضمن اشاره به خروج آمریکا از برجام به تلاش اروپا برای حفظ آن و حمایت از ایران و برجام توسط اروپا اشاره کرد و روند ایجاد سازوکار اینستکس را به تفصیل از ابتدا مطرح کرد و هدف از آن را که در نهایت با مرکزیت فرانسه ایجاد شد را احتراز از تحریمهای آمریکا و معامله با دلار آمریکا دانست و در ادامه به تشریح فعالیتهای اینستکس و حوزههای کارایی آن سخن پرداخت.
پس از ایشان آقای آندرئاس شوایتسر به عنوان نماینده Adrian Capital سخنرانی کرد. ایشان ایران بهعنوان بزرگترین بازار برای اروپا در میان کشورهای آسیای مرکزی معرفی کرد و گفت که اهمیت ایران قطعا بیش از اینها خواهد بود. وی در ادامه به بررسی چالشهای موجود در ارتباط با تجارت با ایران پرداخت و وجود تحریمها را مهمترین مانع دانست که سوای تلاش شرکتها و بازرگانان ایرانی، نیز به همکاری و همراهی بیشتر بخش دولتی برای تسهیل در مراودات وجود دارد. وی در ادامه به معرفی فعالیت های مد نظر برای سال 2019 پرداخت.
در خاتمه این همایش نمایندگان شرکت های ایرانی در اتاق مجاور بصورت گفتگوی دوجانبه B2B با نمایندگان شرکت های اتریشی مذاکرات تخصصی و فنی بعمل آوردند.
روز جمعه 12 مهر ماه 1398، سمینار آشنایی با خدمات سازمانهای اتریشی به شرکتهای کوچک و متوسط برای اعضای هیأت برگزار شد. در این سمینار، نمایندگان سازمانهای دولتی و سازمانهای وابسته به اتاق اتریش اطلاعاتی درباره ترکیب اقتصاد اتریش و روشهای حمایت از کارافرینان جوان، استارتاپها و شرکتهای کوچک و متوسط در اختیار اعضای هیأت قرار دادند. همچنین هیأت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و اتریش با نایب رئیس اتاق فدرال اتریش و رئیس کمیته ملی اتاق بازرگانی بین المللی در اتریش دیدار نمودند و به ارزیابی روشهای ممکن در حفظ و توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور پرداختند.
در ادامه نشست کارگروه تجارت و شرکتهای کوچک و متوسط کمیسیون مشترک ایران و اتریش با حضور نمایندگان دستگاههای دولتی و اتاق فدرال اتریش برگزار گردید و برای نخستین بار نمایندگان بخش خصوصی ایران بجای نمایندگان دولتی، عهده دار مذاکره دوجانبه در این رابطه گردیدند. هیات مدیره اتاق ایران و اتریش به نمایندگی از سوی ایران، به مرور تفاهمات گذشته پرداخت و همچنین پیشنهادهای تازه ای برای درج در برنامه کارگروه را به طرح و بحث گذاشت.
هیأت مدیره اتاق مشترک، همچنین دیداری با نمایندگان سنای اقتصادی اتریش داشتند و به بررسی راهکارهای همکاری دوجانبه پرداختند.
ناگفته نماند که در شب نخست به دعوت کاردار محترم سفارت ج.ا.ا ایران، آقای مدد، جلسه دیدار و گفتگویی با ایرانیان مقیم اتریش در محل رزیدانس سفارت برگزار گردید و فرصت خوبی برای آشنایی و ارزیابی امکان همکاری بین اعضای هیأت و ایرانیان مقیم اتریش فراهم آمد.
[/vc_column_text][vc_column_text]
منبع خبر: پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]انتهای خبر./[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]
بدون دیدگاه